mountain biken op de lemelerberg
survival op de lemelerberg
Mountainbikers die op maandagavond bij ons logeren kunnen meetrainen met de mountainbike club van
heerlijk crossen op de lemelerberg

Met de mountainbike


Als u toe bent aan een iets meer sportieve uitdaging? De Archemerberg, Lemelerberg, Haarler- en Holterberg bieden volop trainingsmogelijkheden met goed aangelegde parcoursen in een fantastisch landschap. En elke maandagavond kunt u meetrainen met de Lemelerveldse mountainbike vereniging, in samenwerking met Kokkie Bikes. Ook bij wedstrijden in de omgeving is de Anthoniushoeve een ideale plek om ’s ochtends fit aan de start te verschijnen. Compleet met sportonbijt!

Een voorbeeld van een mountainbikeroute op de Lemelerberg. Het is een zeer mooie en goed uitgezette mountainbike route. De route is prima bewegwijzerd, bestaat volledig uit onverharde paden, heeft pittige beklimmingen en lekkere afdalingen:
De route start op de parkeerplaats op de Lemelerberg. Op de uitgebreide informatieborden krijg je een goed beeld van de omgeving. Direct aan het begin van de route moet er al serieus gefietst worden: slingerende single-tracks, korte en lange afdalingen, technische passages en fikse beklimmingen wisselen elkaar af. Ongeveer halverwege de route fiets je over wat bredere paden. Een deel van de route loopt hier gelijktijdig op met een ruiterroute. Omdat de ruiters hier volgens de borden links moeten aanhouden, is het handig dat de mountainbikers rechts blijven. De breedte van het pad zorgt ervoor dat hierdoor geen problemen ontstaan. Hierna volgt een singletrack langs de weilanden om vervolgens weer te gaan klimmen. Ook hier een deel dat samenloopt met een wandelroute. Let dus op. Dan wordt de route weer echt een mountainbikeroute. Ter hoogte van parkeerplaats “Dalmsholte” is de beklimming naar de “Dikke Steen”. Een pittige klim! Via slingerende paden moet in het volgende stuk twee keer de Kerkweg (weg die loopt over de Lemelerberg) worden overgestoken. Met name in de zomer kan het hier erg druk zijn. Kijk dus goed uit! Op het laatst word je nog even getrakteerd op een fikse beklimming om vervolgens weer op de parkeerplaats komen.