Landschap Overijssel beheert o.a. de Lemeler- en Archemerberg.
oudere wandelaars, bepakt onderweg
Landschap Overijssel heeft sinds 1979 weer een kudde van ongeveer 400 schapen rondlopen op de lemelerberg
er is nog veel heide op de lemelerberg

Voor wandelaars

Lemelerberg

In de directe omgeving van de hoeve is het goed toeven voor wandelaars. Op een mooie zomerdag trekt u met de door ons gevulde picknickmand zo de nabijgelegen bossen van de Lemerberg in voor een verkoelende wandeling. Maar ook een herfstwandeling is hier adembenemend, en in de winter zijn zelfs langlauftochten mogelijk!

Op de Lemelerberg zijn enkele wandelroutes uitgezet. De kortste wandeling, 2 kilometer, is gemarkeerd met paaltjes met een blauwe band. De gele paaltjes geven de langere route van 3,5 kilometer aan. Het startpunt van de twee routes is aan de Ledeboerweg, bij een parkeerplaats. Of u start de vanuit onze B&B te voet tot de opgang aan de Zonnebloemweg (600m).

De Lemelerberg is een natuurreservaat van ruim 850 hectare. Honderd jaar geleden was het een kaal natuurgebied. Doordat de schapen uit het gebied zijn verdwenen, is de Lemelerberg geleidelijk dichtgegroeid met bos. Om te voorkomen dat het gebied helemaal dichtgroeit, heeft Landschap Overijssel sinds 1979 weer een kudde van ongeveer 400 schapen rondlopen in het gebied.

Omgeving

Er zijn natuurlijk ook tal van uitgestippelde routes in de directe omgeving. Eind juni vindt bijvoorbeeld de jaarlijkse Vechtdal Wandelvierdaagse plaats, langs afwisselende landschappen en gezellige plaatsen als Dalfsen, Ommen en Hardenberg. En het Pieterpad, etappe Ommen-Hellendoorn en terug, ligt op slechts 2 kilometer van uw gastenverblijf! Andere lange afstandroutes in de omgeving zijn het Maarten van Rossumpad - van Den Bosch naar Ommen - en het Overijssels Havezathe pad. Van de kop van Overijssel naar Twente.

Wij brengen u graag mét lunchpakket naar het startpunt van uw keuze.